Stop Zoutwinning dient beroepschrift in

 

7 juni 2021 | Stop Zoutwinning |

Inmiddels is het alweer meer dan 6 weken geleden dat de minister van EZK definitieve instemmingsbesluiten met de door Nedmag aangevraagde vergunningen gepubliceerd heeft. Afgelopen week heeft stichting Stop Zoutwinning, in overleg met Bewonersgroep Borgercompagnie, en mede namens de Groninger Bodembeweging en 28 natuurlijke personen, beroep aangetekend tegen deze besluiten. Komende weken zullen wij nog nadere stukken toevoegen aan ons beroep. Daarnaast is het nu wachten op een datum voor de zitting. Normaal gesproken worden we binnen 10 weken op de hoogte gebracht van de datum, waarna het nog 13 weken kan duren voor de zitting daadwerkelijk plaatsvindt.

Rechtbank Den Haag

Anders dan oorspronkelijk door EZK gepubliceerd, dient het beroep in eerste aanleg niet bij de Raad van State. Er zal eerst een zitting zijn bij de Rechtbank in Den Haag. Tegen het besluit van de Rechtbank is dan hoger beroep mogelijk bij de Raad van State. Of dit nodig gaat zijn kunnen wij nu uiteraard nog niet voorspellen.

Stappen overheden

Diverse lagere (lokale) overheden hebben ook beroep aangetekend tegen de besluiten. Het gaat hier om de provincie Groningen, de gemeentes Midden-Groningen, Tynaarlo en Aa en Hunze, en het Waterschap Hunze en Aa’s. De gemeente Veendam heeft in een persverklaring gemeld niet in beroep te zullen gaan.

Zie ook de links naar artikelen.

Links
https://www.hunzeenaas.nl/in-beroep-tegen-zoutwinning-nedmag/

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/820895/midden-groningen-gaat-in-beroep-tegen-zoutwinning-
nedmag

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/825088/provincie-gaat-in-beroep-tegen-nieuwe-vergunning-
nedmag

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/825366/college-veendam-niet-in-beroep-tegen-winningsbesluit-
nedmag