José van Schie voorgedragen als opvolger van wethouder Anja Woortman

28 november 2019 | Stop Zoutwinning

José van Schie is voorgedragen als opvolger van Anja Woortman als wethouder van gemeente Midden-Groningen.

De alom gerespecteerde en gewaardeerde Anja Woortman (PvdA) vertrekt omdat het wethouderschap van Midden-Groningen voor haar op dit moment niet te combineren is met haar gezinsleven. Gezien de zwaarte van haar portefeuilles, met o.a. het mijnbouwdossier en de versterkingsaanpak is dat niet zo verbazingwekkend.

Portefeuilles:

  • Leefbaarheid (beleid) en dorpshuizen
  • Wonen inclusief omgevingsvisie/wet
  • Gaswinning
  • Erfgoed
  • Wethouder voor: Overschild, Tjuchem, Steendam, Schildwolde, Slochteren en Kiel-Windeweer

Wij hebben Anja Woortman ervaren als een wethouder met grondige dossierkennis, hart voor haar inwoners én het lef om openlijk voor hen op te komen.
Anja Woortman had als missie om het vertrouwen in de overheid te herstellen. Daaraan heeft zij zeker een hele belangrijke bijdrage geleverd.

Haar opvolger José van Schie (PvdA), nu statenlid van de provincie Groningen, was daarvoor wethouder van de gemeente Hoogezand-Sappemeer met een aantal zware dossiers die veel waardering kreeg voor de wijze waarop zij daar invulling aan gaf.
Zij was ook degene met de moed en de visie om als eerste lokale bestuurder stelling te nemen tegen de plannen van Nedmag voor uitbreiding van de zoutwinning in onze regio.

Dat geeft ons vertrouwen voor de toekomst!

Zie ook