Stop Zoutwinning blij met besluit gemeente Hoogezand-Sappemeer!

13 februari 2017 | Stop Zoutwinning

Gemeenteraad
Om zout te kunnen winnen tussen Zuidlaarderveen en Kiel-Windeweer, heeft Nedmag eerst een bestemmingswijziging van landbouw naar mijnbouw nodig voor het betreffende perceel. Op de opiniërende raadsvergadering van gemeente Hoogezand-Sappemeer op 30 januari jl. heeft Stop Zoutwinning ingesproken en een krachtig NEE laten horen. Tot onze opluchting deden alle raadsfracties hetzelfde.

Op 13 februari heeft de gemeenteraad definitief besloten geen medewerking te verlenen aan de bestemmingswijziging.

Dat betekent niet dat we er al zijn. Het Ministerie van Economische Zaken heeft begin januari 2017 aan de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer laten weten óók niet mee te zullen werken aan de plannen van Nedmag als de gemeente besluit dit niet te doen.

Nedmag heeft echter aangegeven zich niet neer te willen leggen bij het besluit van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en het ontbreken van draagvlak bij de bewoners en gemeentebestuur en te gaan proberen om toch goedkeuring te verkrijgen.

Stop Zoutwinning voelt zich zeer gesteund door dit besluit van gemeenteraad en college van Hoogezand-Sappemeer. De gemeentebesturen van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde hebben hiermee het signaal afgegeven dat de belangen van hun burgers en het toekomstperspectief van de regio voor hen zwaarder wegen dan niet-duurzame economische belangen voor de korte termijn. Een belangrijke stap op weg naar herstel van het vertrouwen in overheid en politiek dat door de gang van zaken rond de gas- en zoutwinning zo ernstig aangetast is.